Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ......


Αν κάποιος καταφέρει να δεί καθαρά όλα αυτά που γίνονται γύρω του ,αν βγάλει τις παρωπίδες, το φανατισμό ,τα μικροσυμφέροντα και τις σκοπιμότητες ,ίσως δεί την ουσία των πραγμάτων.

Οι αρχές και οι αξίες έχουν ξεθωριάσει.....γινόμαστε δούλοι της εργασίας και του χρήματος προκειμένου να αποκτήσουμε αγαθά όχι γιατί τα χρειαζόμαστε αλλά επειδή μας τα προτείνουν. Ενώ θα έπρεπε να μας νοιάζουν λιγότερο τα υλικά αγαθά και περισσότερο η εσωτερική μας καλλιέργεια.

Τα ΜΜΕ με όλα αυτά που μας προσφέρουν ναρκώνουν τη σκέψη μας και μας κάνουν να χάνουμε την ικανότητα μας να σκεφτόμαστε μόνοι μας.
Προσπαθούν να οδηγήσουν το μυαλό μας εκεί που θέλουν. Το ίδιο κάνουν και οι πολιτικοί που νομίζουν πως απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν μπορούν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους, δίνοντας τις δικές τους εκτιμήσεις. Χωρίς να ακούν ο ένας τον άλλο φωνάζουν για να επιβάλουν τις απόψεις τους και να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μας να βρούμε προσωπικούς δρόμους που θα μας βγάλουν από αυτό το αδιέξοδο και θα μας οδηγήσουν στην πνευματική ανάπτυξη και θα διαθρέψουμε την ψυχή μας με φιλία και αγάπη.

Η ποιότητα της ζωής μας θα πρέπει να απαιτήσουμε να είναι αυτή που πρέπει. Η σύνεση και η σοφία να μας οδηγούν. Να σκεφτόμαστε παραγωγικά με απώτερο στόχο να ζήσουμε πιο ουσιαστικά τη ζωή μας.
Οφείλουμε στον εαυτό μας αλλά και στα παιδιά μας, να χρησιμοποιήσουμε τις δυνατότητες του νου μας στο έπαρκο και να τους δώσουμε το παράδειγμα να κάνουν το ίδιο για να βγούμε απο το αδιέξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου