Σάββατο 9 Μαΐου 2009

ΓΕΛΑΣΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ


Το γέλιο μακραίνει τη ζωή ,διώχνει το άγχος ,χαρίζει σωματική,ψυχική και πνευματική υγεία επίσης βοηθά ασθενείς με καρδιακά νοσήματα.

Οι θετικές επιπτώσεις του γέλιου είναι
1/επιδρά άμεσα στο ανοσοποιητικό μας σύστημα, με δύο τρόπους α) αυξάνοντας τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων και β)αυξάνοντας τη συγκέντρωση των αντισωμάτων στο αίμα.
2/Αυξάνει την αναπνευστική μας ικανότητα ,λόγω της κίνησης της θωρακικής κοιλότητας και της διεύρυνσης του διαφράγματος που προκαλεί.
3/το ξεκαρδιστικό γέλιο κάνει ένα καταπληκτικό εσωτερικό μασάζ σ' όλα τα σπλάχνα επηρεάζοντας θετικά και το πεπτικό μας σύστημα. και
4/ τονώνει το μυικό μας σύστημα, αφού ένα λεπτό γέλιου ισοδυναμεί με 45 λεπτά χαλάρωσης.
Εκτός όμως από τις επιπτώσεις στην σωματική υγεία ,έχουμε και ψυχικά οφέλη γιατί
1/ όταν μπορούμε να γελάμε σε μια δύσκολη κατάσταση μπορούμε και να την ξεπεράσουμε.
2/όταν γελάμε έχουμε λιγότερο στρές ,πιο ανεβασμένο ηθικό, είμαστε πιο ευέλικτοι, είμαστε πιο ευχάριστοι και αγαπητοί στους άλλους με αποτέλεσμα καλύτερη επικοινωνία.
3/νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας και τους άλλους.
4/ένα χαμόγελο δημιουργεί μια αλυσιδωτή αντίδραση που σας κάνει να νιώσετε καλύτερα ανεξαρτήτως συνθηκών.

Θα πρέπει λοιπόν να σκεφτούμε ξανά τη στάση που θα κρατήσουμε απέναντι στην άποψη που θεωρεί τη σοβαροφάνεια ως σοβαρότητα και υπευθυνότητα ενώ την ευθυμία ως φαιδρότητα και ανευθυνότητα.
Είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσουμε την αλήθεια που κρύβεται σ' όλα αυτά με το να θυμηθούμε τις στιγμές που γελάσαμε με τη ψυχή μας (βλέποντας κάποια κωμική ταινία ,ακούγοντας κάποιο ανέκδοτο ,διαβάζοντας μία αστεία ιστορία), την ευφορία και τη χαλάρωση που νιώσαμε.

Όλα αυτά για όσους χρειάζονται και την επιστημονική άποψη για να γελάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου