Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ


Η είδηση του θανάτου του Βασίλη ,έφερε πόνο και δάκρυα στα μάτια των ανθρώπων.
Ένας νέος άνθρωπος σπουδάζει για να πάρει το πτυχίο, που θα του δώσει τα εφόδια για μία καλύτερη ζωή.
Οι γονείς, δουλεύουν,προσπαθούν να προσφέρουν το καλύτερο στα παιδιά τους, στεναχωριούνται που είναι μακριά τους ,αλλά η μόρφωση τους είναι σημαντική. Κάποια στιγμή θα γυρίσουν πίσω , με το πτυχίο θα βρούν μια καλή δουλειά, θα ......, αυτές οι σκέψεις είναι η παρηγοριά τους.
Σε λίγες μέρες τα παιδιά θα γύριζαν για τις γιορτές που Πάσχα και η μάνα ονειρευόταν την στιγμή που θα τα είχε στην ζεστή της αγκαλιά και θα τα φρόντιζε όπως όταν ήταν μικρά.
Όμως ΜΙΑ είδηση τ' αλλάζει όλα ,ΣΕΙΣΜΟΣ στην πόλη Λ 'Ακουϊλα ,τα παιδιά ? τίποτα δεν σταματά τη μητέρα με το πρώτο αεροπλάνο φτάνει στο τόπο της τραγωδίας ,παντού ερείπια, προσπαθεί να βοηθήσει τους διασώστες να βρουν το παιδί που βρίσκεται μέσα στα χαλάσματα. Προσεύχεται για να βγει ζωντανό, η κόρη τραυματισμένη αλλά ευτυχώς ζωντανή. Οι ώρες περνούν αργά , οι προσευχές είναι το μόνο που μπορεί να κάνει, νιώθει σαν θηρίο στο κλουβί, πηγαίνει στα συντρίμμια και ψάχνει βρίσκει τις σημειώσεις του παιδιού της, κάθεται τις κοιτά . Ξαφνικά ο κόσμος χάνεται κάτω από τα πόδια της ,δεν χρειάστηκαν πολλά λόγια μόνο η παρουσία μπροστά της κάποιου από την Πρεσβεία ήταν αρκετή να καταλάβει το άσχημο τέλος.
Ο πόνος αβάσταχτος ,όμως πρέπει να κρατηθεί τώρα πρέπει να πάει στο νοσοκομείο η κόρη θα κάνει χειρουργείο,δεν πρέπει να μάθει την φρικτή είδηση. Η μάνα κρατά έχει τη δύναμη ν' αντέξει.
Υπάρχουν κι άλλες μητέρες που βρέθηκαν σ' αυτή την κατάσταση, ο εγκέλαδος δυστυχώς δημιούργησε σκηνές φρίκης και ψυχές τραυματισμένες.
Τέτοιες ώρες τα λόγια είναι φτωχά , το μόνο που μπορώ να πω είναι ΚΟΥΡΑΓΙΟ σ' όλες αυτές τις μητέρες .
Καλό ταξίδι στο ΒΑΣΙΛΗ και σ' όλα τα θύματα αυτής της τραγωδίας.

2 σχόλια: