Τρίτη 21 Απριλίου 2009

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ,ΧΑΡΑ ,ΕΥΤΥΧΙΑ ,ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ.


Πάσχα ήταν και πέρασε.....τώρα τα κεφάλια μέσα....επιστροφή στην καθημερινότητα...
Όχι δεν είναι απειλή, απλά μια διαπίστωση.
Όταν ξεκινούσαμε για τις διακοπές όλα ήταν εύκολα ακόμη και η ταλαιπωρία στους δρόμους, η καθυστέρηση αναχώρησης στα πλοία, η πολυκοσμία τίποτα δεν ήταν ικανό να μας χαλάσει τη διάθεση, λίγη γκρίνια αλλά κι αυτή από συνήθεια, ακόμα και τα μικρά παιδιά καταλάβαιναν την ψυχική διάθεση των γονιών τους και χαμογελούσαν. Λίγες μέρες ξεκούρασης,περισσότερος ελεύθερος χρόνος για όλους, επαφή με την φύση, τα παιδιά αφήνουν για λίγο τη τηλεόραση και τα παιχνίδια στον Η/Υ .
Όλοι καθένας με τον δικό του τρόπο "γεμίζει τις μπαταρίες του" ,δίνει στον εαυτό του το χρόνο που χρειάζεται για να ξεφύγει από τις υποχρεώσεις και τα "πρέπει".
Όμως οι μέρες κυλούν γρήγορα, ξημέρωσε η μέρα της επιστροφής ,το μάζεμα γίνεται δύσκολα, τα παιδιά θέλουν λίγο ακόμη , η γκρίνια αρχίζει ,η κίνηση στους δρόμους μας φαίνεται ατελείωτη, οι αρνητικές σκέψεις γεμίζουν το μυαλό και τη ψυχή μας.
Όλα αυτά γιατί δεν μας αρέσουν οι συνθήκες της ζωής μας. Τα σπίτια κλουβιά, η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, τα οικονομικά προβλήματα μας , η δυσκολία στην επικοινωνία με τους άλλους, μας κάνουν να νιώθουμε άσχημα ,τα ψυχολογικά προβλήματα αυξάνονται ραγδαία, η κατάθλιψη είναι κάτι το συνηθισμένο.
Προσπαθώ να σκεφτώ τι μπορεί να γίνει για να κάνουμε την καθημερινότητα μας πιο ευχάριστη, να δούμε τη θετική πλευρά σ' αυτά που μας συμβαίνουν.....στο τρέξιμο να τα προλάβουμε όλα.....στο μποτιλιάρισμα στους δρόμους.......στις παράλογες απαιτήσεις και φωνές του αφεντικού.....στις συναισθηματικές απογοητεύσεις......
και τόσα άλλα .....
Δεν ξέρω ,πιστεύω πως δεν υπάρχει κάτι το μαγικό ,όμως αυτό που με βοηθά αρκετές φορές όταν τα πράγματα δυσκολεύουν είναι να λέω στον εαυτό μου "ΘΑ ΦΤΑΣΩ ΩΣ ΕΚΕΙ ΚΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου