Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

...ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ...........


Το καλοκαίρι οι ρυθμοί γίνονται πιο χαλαροί ,οι ευκαιρίες για αποδράσεις μικρές ή μεγάλες γίνονται περισσότερες. Η διάθεση μας χαλαρή και ευχάριστη ,χωρίς να ξεχνάμε τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε, λέμε πιο εύκολα το " Έλα μωρέ ,δεν πειράζει ......"


Μιά βόλτα το βραδάκι ,η μυρωδιά από τους μεζέδες και το ουζάκι ,είναι τα καλύτερα ηρεμιστικά . Ακόμη και στη δουλειά οι ρυθμοί γίνονται λίγο πιο χαλαροί..... οι άδειες έχουν ξεκινήσει και οι περισσότερες συζητήσεις είναι γύρω απο τις διακοπές.... η προσμονή της ημέρας που θα φύγουμε για να ξεκουραστούμε και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας ώστε να αντέξουμε το δύσκολο χειμώνα που μας περιμένει ,έχει γίνει βασική μας σκέψη.
Μοιάζουμε με τους φαντάρους που μετράνε τις ημέρες για να πάρουν το απολυτήριο τους....δέκα και σήμερα......στην δική μου περίπτωση.......
Έτσι και η συχνότητα των αναρτήσεων μου ,είναι στους ίδιους χαλαρούς ρυθμούς στην προσπάθεια μου να ηρεμήσω απο τις ατελείωτες σκέψεις που συνεχώς γεμίζουν το μυαλό μου.


Εύχομαι σε όλους μας ,Καλό καλοκαίρι , να περάσουμε καλά ,να είναι όλα όπως τα σχεδιάζουμε ,να ξεφύγουμε από την μιζέρια και τη γκρίνια που μας δημιουργούν με τις αποφάσεις τους οι ισχυροί αυτής της χώρας.

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ


Πέρασα ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο, μπορώ να πω πως ήταν ιδανικό, η τέλεια χαλάρωση, κάθε στιγμή ήταν και μια εμπειρία ,τα μάτια μου δεν χόρταιναν να βλέπουν το υπέροχο τοπίο, όλες μου οι αισθήσεις ήταν σε εγρήγορση προσπαθώντας να συγκρατήσουν όσα περισσότερα μπορούσαν.

Είναι απο τις στιγμές εκείνες που θές να κρατήσουν για πάντα ,που νιώθεις ευλογημένος που μπόρεσες να τις ζήσεις. Χωρίς να κάνω κάτι ιδιαίτερο ένιωθα πως ζούσα το απόλυτο όνειρο.

Το μυαλό κατάφερε να αδειάσει, οι σκέψεις έφυγαν από τα καθημερινά προβλήματα , μπόρεσα επιτέλους μετά απο αρκετό καιρό να έρθω σε επαφή με συναισθήματα που είχα ξεχάσει πως υπάρχουν , η ψυχή μου ηρέμησε , άφησα τον εαυτό μου ελεύθερο να φύγει σε δικούς του ξεχασμένους κόσμους, αυτούς που πλάθει η φαντασία όταν νιώσει πως μπορεί να δημιουργήσει χωρίς περιορισμούς.

Ονειρευόμουν ....αισθανόμουν.....ένιωθα.....ζούσα.......αγαπούσα......
Τελικά χρειαζόμαστε τόσο λίγα πράγματα για να νιώσουμε ευτυχισμένοι και χαρούμενοι κι όμως δυσκολεύουμε τόσο τη ζωή μας με τα "πρέπει" και τα "θέλω" μας που ξεχνάμε να ζήσουμε.

Η σημερινή μέρα είναι η επιστροφή στην πραγματικότητα, οι υποχρεώσεις και οι απαιτήσεις της δουλειάς δεν αφήνουν χρόνο για μαγεία και όνειρα. Μόνο κάποιες στιγμές όταν η ένταση εμφανίζεται μπορώ να γυρίσω πίσω και να πάρω δυνάμεις για να συνεχίσω.
Αυτό που μένει τώρα είναι η προσδοκία ,να μπορέσω να έχω ξανά την ευκαιρία να ζήσω ανάλογες στιγμές. Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ ....και ο καιρός της άδειας πλησιάζει....υπομονή.....

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Ο ΙΟΥΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ......


Ο δεύτερος μήνας του καλοκαιριού έκανε την εμφάνιση του, συνήθως λένε πως είναι ο πιο ζεστός μήνας ........άντε μήπως τελικά δούμε λίγο καλοκαίρι...γιατί μέχρι τώρα οι δροσιές δεν μας έλειψαν......

Αλλά δεν παραπονιέμαι γιατί αυτό είναι καλό για τα παιδιά που κάνουν ακόμη φροντιστήριο για προετοιμασία της Γ Λυκείου , για τους φοιτητές που ακόμη δεν έχουν τελειώσει με τα μαθήματα τους και για όλους όσους οι διακόπες είναι ακόμη μακρινό όνειρο......Το άσχημο είναι για όσους αρχίζουν τώρα τις διακοπές τους......
Το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις....έτσι δεν λένε....

Πάντως εγώ αρχίζω να ονειρεύομαι ....τις ώρες της χαλάρωσης και της απόλαυσης δίπλα στο κύμα ....με μια καλή παρέα..και.. καλή διάθεση.

Ας πούμε και λίγα λόγια για τον ΙΟΥΛΙΟ ή Αλωνάρη...τον λένε έτσι γιατί αλωνίζουν τα δημητριακά. Τον ΙΟΥΛΙΟ τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ και κάποιες μέρες του Σεπτεμβρίου ο αστερισμός Σείριος ανατέλλει μαζί με τον ήλιο κάνοντας τις ημέρες ακόμα πιο ζεστές.
Οι παροιμίες για τον ΙΟΥΛΙΟ έχουν σχέση με τις γεωργικές εργασίες.

- Αλωνάρη με τ'αλώνια και με τα χρυσά πεπόνια.
- Του γεωργού η δουλειά , στ'αλώνι φαίνεται.
- Χιόνι πέφτει το Γενάρη, χαρές θα είν' τον Αλωνάρη

Γιορτές 1/7 ΚΟΣΜΑ ΚΑΙ ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΤΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
4/7 ΛΟΥΚΙΑ
7/7 ΚΥΡΙΑΚΗΣ
11/7 ΕΥΦΗΜΙΑΣ
12/7 ΒΕΡΟΝΙΚΗ ΦΕΡΕΝΙΚΗ
13/7 ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ
14/7 ΔΗΜΟΣ
17/7 ΜΑΡΙΝΗΣ
20/7 ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ
22/7 ΜΑΡΚΕΛΛΑ
26/7 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
27/7 ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ

Αυτό που χαρακτηρίζει το φετινό ΙΟΥΛΙΟ είναι η απαγόρευση του καπνίσματος κι όλη η φασαρία που ακολουθεί....το έχουν σχολιάσει τόσο όλοι που βαριέμαι να αναφέρω κι εγώ την δική μου γνώμη.....ίσως όταν περάσουν λίγες μέρες να το δούμε όλοι διαφορετικά...


Ας έχουμε όλοι ένα ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟ.....