Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ


Κάθομαι μπροστά στη λευκή σελίδα και σκέφτομαι πώς να ξεκινήσω. Ίσως είναι τόσα πολλά αυτά που έχω μέσα μου ,που φοβάμαι μήπως τρομάξουν ακόμα κι εμένα, όταν αρχίσουν οι λέξεις να κυλούν σαν χείμαρρος .
Πήρα μια βαθιά ανάσα ,έδωσα λίγο χρόνο στο νου να ηρεμήσει και σκέφτηκα να κάνω μια απλή αρχή. Θα ξεκινήσω γράφοντας όλη την διαδικασία που έγινε μέχρι να τα φτάσω να κάνω αυτή την πρώτη μου ανάρτηση. Έτσι για να θυμάμαι αργότερα τις αγωνίες μου και να γελάω μαζί μου. Νιώθω σαν να μαθαίνω κολύμπι στα βαθιά.
Η δημιουργία αυτού του blog με απασχόλησε αρκετό χρόνο.Μήνες πριν διάβαζα σαν απλός επισκέπτης διάφορα παλαιότερων και πιο έμπειρων blogers για να μπώ στην φιλοσοφία τους . Μερικές φορές όταν έβλεπα κάτι ιδιαίτερο με πολλά στοιχεία video, φωτο,εικόνες κά , έκανα πίσω σκεφτόμουν πώς οι γνώσεις μου δεν είναι αρκετές για να κάνω κάτι τέτοιο και ξεκινούσα ξανά απο την αρχή ,ώσπου μια μέρα που για μένα είναι σημαντική στις 21/3 αποφάσισα να κάνω το μεγάλο βήμα ,ένα νέο blog γεννιόταν γι'αυτό και το όνομα "isimeria earini" (η πρώτη μέρα της άνοιξης).
Πάτησα δειλά το κουμπί "δημιουργία ιστολογίου" , μετά όλα ήρθαν φυσιολογικά έγραψα το προφίλ μου , βρήκα τη φωτο που μου ταιριάζει δείχνοντας την αγάπη μου για την θάλασσα , το καλοκαίρι , το γαλάζιο και το δελφίνι φίλο των ανθρώπων στα θαλασσινά ταξίδια. Το πρώτο βήμα είχε γίνει.
Πέρασαν αρκετές μέρες πρίν ξεκινήσω την πρώτη μου ανάρτηση ,τώρα αναρωτιόμουν τί πρέπει να βάλω σαν αρχή , με τι θέμα να ξεκινήσω. Σκέφτηκα λοιπόν πως το καλύτερο είναι να πώ απλά ένα "γειά" και "καλή και δημιουργική αρχή ".Το "γεια" για όσους τυχαία το διαβάσουν (αυτό θα πει.. αισιοδοξία.) και το "καλή αρχή" ευχή για μένα (μήπως φαίνεται πως είμαι αγχώδης και τελειομανής).
Τελικά μου φαίνεται πως στή πράξη τα πράγματα είναι καλύτερα , η θεωρία και η νοητική επεξεργασία είναι δυσκολότερη. Ακόμα τώρα νιώθω καλύτερα με τον εαυτό μου ,γιατί πιστεύω πως είναι καλύτερα να κάνω κάτι λάθος και να μάθω ,παρά να μείνω αδρανής και ακινητοποιημένη από το φόβο μιας πιθανής αποτυχίας.




Σημ. Αν κάποιος τυχαία το διαβάσει και θελήσει να μου δώσει κάποια συμβουλή , για να το κάνω καλύτερο στη πορεία ,ευπρόσδεκτη.



3 σχόλια: