Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΟΝΕΙΡΑ.....


Υπάρχουν πολλές στιγμές στη ζωή μας ,τις οποίες νιώθουμε απογοητευμένοι, κουρασμένοι, αγανακτισμένοι και θέλουμε να πιστέψουμε στα παραμύθια που μας έλεγαν όταν είμαστε παιδιά ,για τις νεράιδες που εμφανίζονται πάντα την στιγμή που πρέπει για να βοηθήσουν αυτόν που έχει ανάγκη και με τα φτερά τους να τον μεταφέρουν σε τόπους μαγικούς.

Είναι η στιγμή που μένουμε μόνοι μας και αρχίζουμε να ονειρευόμαστε, φεύγουμε από την σκληρή πραγματικότητα και πάμε εκεί που θέλουμε να φτάσουμε. Φτιάχνουμε το καταφύγιο μας και μέσα σ'αυτό ξεκινάμε από αυτό που υπάρχει...και φτάνουμε σ'αυτό που μπορεί να συμβεί.
Αυτό που κάνουμε όταν ονειρευόμαστε είναι να ξεπερνάμε τα όρια των προσδοκιών μας....και να βλέπουμε πιο καθαρά ποιοι μπορούμε να γίνουμε.....που μπορούμε να φτάσουμε.....τι μπορούμε να έχουμε .....και τι να πετύχουμε μακριά από όρια και πρέπει.
Όταν ονειρευόμαστε γινόμαστε οι δημιουργοί της ζωής μας. Δεν χρειάζεται να δώσουμε αναφορά σε κανέναν. Έχουμε την ελευθερία να κάνουμε όλα όσα θέλουμε,αφήνουμε την σκέψη μας να μας οδηγήσει σε νέα μονοπάτια, σε φανταστικούς κόσμους ,να γίνουμε οι πρωταγωνιστές της ζωής.

Τα όνειρα μας βοηθούν να ξεφεύγουμε, μας δίνουν τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίζουμε όταν οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντα της καθημερινότητας ρουφούν την ενέργεια μας. Είναι σαν το οξυγόνο που μας δίνει ζωή .




" Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ
ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ.
ΜΑΖΕΥΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΦΑΡΜΑΚΙ."
Τρουμαν Καπότε.

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ .....


Σήμερα γιορτάζουμε την ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ, για να μην έχουν παράπονο πως μόνο οι μαμάδες γιορτάζουν ...Ας τους ευχηθούμε κι εμείς ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ,φυσικά κυρίως σε όσους .... ξέρουν την σημασία του να είσαι Πατέρας και τις ευθύνες που έχει ο ρόλος τους στην οικογένεια .....κι όχι σε όσους τυχαία έχουν αυτή την ιδιότητα .
Το παράπονο τους το έχουν κάνει κι ομάδα στο facebook και μάλιστα με 2.780 μέλη με τίτλο "ola gia ti foukariara ti Mana?O FOUKARIARIS O PATERAS STO PHGADI KATOURHSE.?"

ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΥΡΙΣΩ?


Αποφάσισα κι εγώ χθές να πάω επιτέλους για το πρώτο μου μπάνιο, έφτασε σχεδόν το τέλος του πρώτου καλοκαιρινού μήνα κι εγώ είμαι ακόμη κάτασπρη...κι αυτό δεν μου αρέσει καθόλου....
Θέλω οπωσδήποτε ηλιοθεραπεία ..Σκέφτηκα όμως πως επειδή θα ήταν η πρώτη φορά δεν έπρεπε να είναι τις επικίνδυνες ώρες,έτσι ξεκινήσαμε για τη παραλία γύρω στις 3μμ. Όσο όμως πλησιάζαμε στο προορισμό μας ,το όνειρο της ηλιοθεραπείας και του μαυρίσματος απομακρυνόταν .Σύννεφα γέμισαν τον ουρανό, ο ήλιος κρύφτηκε, η διάθεση μου χάλασε, το αντηλιακό ήταν άχρηστο.
Καθήσαμε στη παραλία ...οι τολμηροί της παρέας ήθελαν να κάνουν μπάνιο...εμένα μου αρκούσε η θέα της θάλασσας για να με κάνει να χαλαρώσω ,το πλαφ..πλαφ..που κάνει το κυματάκι όταν φτάνει στην ακτή είναι το καλύτερο....καφεδάκι...κουβεντούλα...
Τότε κάποιες σταγόνες έφτασαν πάνω μου ,σκέφτηκα πως είναι από την θάλασσα όμως έκανα λάθος...οι σταγόνες γρήγορα έγιναν περισσότερες και το χώμα μύρισε , μου θύμισε το φθινόπωρο....σιγά-σιγά τα μαζέψαμε και φύγαμε.......

Καθήσαμε στο μπαράκι να πιούμε ένα ουζάκι και να βλέπουμε τη θάλασσα απο μακριά. Τουλάχιστον να το διασκεδάσουμε , η ώρα πέρασε ευχάριστα,μπορεί να μου χάλασε ο καιρός τα σχέδια αλλά ....η καλή παρέα και η ευχάριστη ατμόσφαιρα δεν χάλασαν την ημέρα μου....
Στον γυρισμό άρχισα να σκέφτομαι το επόμενο ΣΚ και να ελπίζω ο καιρός να είναι καλύτερος για να μπορέσω να πάρω το χρώμα που ονειρεύομαι. Μέχρι να φτάσει ο καιρός για τις διακοπές θα τα έχω καταφέρει.

Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

ΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ.......




Με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας είναι δύσκολο να βρούμε κάτι ευχάριστο για να χαρούμε και να γελάσουμε. Έτσι σήμερα έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο με ανέκδοτα κι όπως καθόμουν και τα διάβαζα σκέφτηκα να γράψω κάποια ,για να υπάρχουν σε στιγμές που τα χρειάζομαι.

- Καλά πας για κυνήγι χωρίς σφαίρες_?
- Μου κοστίζει λιγότερο και το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο.



Ο φύλακας του μουσείου στον επισκέπτη : - Με συγχωρείτε, κύριε, αλλά απαγορεύεται να κάθεστε σ' αυτή την καρέκλα. Είναι του Λουδοβίκου ΙΔ!
-Εννοια σας , έχω το νού μου !Μόλις έρθει θα σηκωθώ.




Γυρνάει ο Γιαννάκης απ' το σχολείο και τον ρωτάει ο πατέρας του.
-Λοιπόν , δεν θα παίρνατε βαθμούς ? Πού είναι ο έλεγχος σου?
- Θα τον φέρω αύριο ,σήμερα τον δάνεισα στη Μαίρη.
- Στη Μαίρη? Αυτή δεν είναι η καλύτερη στην τάξη?
- Ναι.
- Και τι τον ήθελε τον έλεγχο σου?
- Ήθελε να κάνει πλάκα στους γονείς της.



- Γιατί ο Καίσαρας φορούσε σανδάλια?
- Γιατί ήταν Ιούλιος!




- Πώς έσπασες το πόδι σου?
- Τον βλέπεις αυτόν το λάκκο?
- Τον βλέπω.
- Εγω δεν τον είδα!



Μια ξανθιά πάει στη βιβλιοθήκη και λέει:
- Δανείστηκα ένα βιβλίο την προηγούμενη βδομάδα, αλλά ήταν το πιο βαρετό. Δέν είχε καθόλου υπόθεση, αλλά είχε υπερβολικά πολλούς χαρακτήρες.
- Ωστε εσείς μας πήρατε τον τηλεφωνικό κατάλογο!



-Αν βρείς τι έχω μέσα στο καλάθι ,θα σου δώσω ένα τσαμπί!
- Πατάτες.



-Τί περιμένουν 17 ξανθές έξω από έναν κινηματογράφο?
Να έρθει και η 18η, γιατί το έργο είναι "ΑΝΩ ΤΩΝ 18"

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009


Βαριέεεεμαι......Νιώθω πως τίποτα στη ζωή μου δεν κυλά όπως θα ήθελα .....έχω χάσει την χαρά από τη ζωή μου....νεύρα...γκρίνια....χωρίς διάθεση για τίποτα.....απλά η καθημερινότητα κυλά απο μόνη της κι εγώ σαν υπνωτισμένη ακολουθώ.....Το πρωί χωρίς κέφι όταν το ξυπνητήρι χτυπήσει σηκώνομαι...αρχίζω να ετοιμάζομαι....μετά η διαδρομή για τη δουλειά....η συνηθισμένη κίνηση, τις περισσότερες φορές συναντώ και τους ίδιους ανθρώπους ,για να έχω ένα ενδιαφέρον προσπαθώ να θυμηθώ τις πινακίδες από τα αυτοκίνητα που βλέπω....ακούω ραδιόφωνο και προσπαθώ να βρώ λίγο το κέφι μου....μάταια....οι σκέψεις για το τί με περιμένει στο χώρο της εργασίας μου σβήνει κάθε ίχνος αισιοδοξίας .....Επιτέλους μετά απο σχεδόν μία ώρα φτάνω στον προορισμό μου.....ούφ...κάνω ένα καφέ για να συνέλθω , κάθομαι λίγο για μια πρωινή ενημέρωση από τις εφημερίδες....στη συνέχεια χάνομαι μέσα στη χαρτούρα τις δουλειάς....τα δάχτυλα χτυπούν τα πλήκτρα ανάλογα με τη ψυχική μου κατάσταση άλλες φορές ήρεμα και απαλά κι άλλες φορές με δύναμη για να βγάλω πάνω τους τα νεύρα μου....Βλέπεις εγώ δεν μπορώ να τα βγάλω στο αφεντικό όπως κάνει αυτός ....με το που θα μπεί στο γραφείο πάντα θα βρεί ένα... λόγο για να φωνάξει με ή χωρίς αιτία κι αφορμή....μετά από οχτώ ώρες δουλειάς ...ετοιμάζομαι για το δρόμο της επιστροφής....είναι ο χρόνος που χρειάζομαι για να προετοιμαστώ για τον επόμενο ρόλο μου...της μητέρας...της συζύγου.....τα παιδιά στο σπίτι θέλουν το δικό τους χρόνο κι εγώ πρέπει να είμαι έτοιμη νά τα αντιμετωπίσω ήρεμα .....είναι βλέπεις στην εφηβεία .....οι δουλειές στο σπίτι ...να μαγειρέψω... όλα με το χρόνο να με κυνηγά...και νά που φτάνει η δική μου ώρα που μπορώ να κάτσω να ξεκουραστώ ...να διαβάσω ένα βιβλίο ...να αφήσω το μυαλό μου να ταξιδέψει...όμως η κούραση είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπο μου και αποτυπωμένη στο κορμί μου...λίγη συζήτηση με το σύντροφο μου για την ημέρα που πέρασε και ένας προγραμματισμός για την επόμενη....τα μάτια δεν αντέχουν άλλο ....κλείνουν....άλλη μια μέρα πέρασε......καληνύχτα....

Με τον ίδιο τρόπο κυλούν οι μέρες μου ....χωρίς κάποια αλλαγή που θα δώσει λίγο περισσότερο φώς στη ζωή μου ...που θα με κάνει να διώξω τη μιζέρια και το κυνήγι της τελειότητας.....να χαλαρώσω...να βρώ πραγματικό χρόνο για μένα .....να αδειάσω το μυαλό μου από τα πρέπει.....να δώσω χώρο και χρόνο στον εαυτό μου και τους ανθρώπους γύρω μου.......
Με αυτές τις σκέψεις να γεμίζουν το μυαλό μου...και ...δάκρυα από ένταση και παράπονο να κυλούν .....πάω για ύπνο ...μήπως έρθει στο όνειρο μου η καλή νεράιδα που με το μαγικό της ραβδάκι γεμίσει τη ζωή μου με χρυσόσκονη ...και χαμόγελα ....

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ......


Αν κάποιος καταφέρει να δεί καθαρά όλα αυτά που γίνονται γύρω του ,αν βγάλει τις παρωπίδες, το φανατισμό ,τα μικροσυμφέροντα και τις σκοπιμότητες ,ίσως δεί την ουσία των πραγμάτων.

Οι αρχές και οι αξίες έχουν ξεθωριάσει.....γινόμαστε δούλοι της εργασίας και του χρήματος προκειμένου να αποκτήσουμε αγαθά όχι γιατί τα χρειαζόμαστε αλλά επειδή μας τα προτείνουν. Ενώ θα έπρεπε να μας νοιάζουν λιγότερο τα υλικά αγαθά και περισσότερο η εσωτερική μας καλλιέργεια.

Τα ΜΜΕ με όλα αυτά που μας προσφέρουν ναρκώνουν τη σκέψη μας και μας κάνουν να χάνουμε την ικανότητα μας να σκεφτόμαστε μόνοι μας.
Προσπαθούν να οδηγήσουν το μυαλό μας εκεί που θέλουν. Το ίδιο κάνουν και οι πολιτικοί που νομίζουν πως απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν μπορούν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους, δίνοντας τις δικές τους εκτιμήσεις. Χωρίς να ακούν ο ένας τον άλλο φωνάζουν για να επιβάλουν τις απόψεις τους και να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μας να βρούμε προσωπικούς δρόμους που θα μας βγάλουν από αυτό το αδιέξοδο και θα μας οδηγήσουν στην πνευματική ανάπτυξη και θα διαθρέψουμε την ψυχή μας με φιλία και αγάπη.

Η ποιότητα της ζωής μας θα πρέπει να απαιτήσουμε να είναι αυτή που πρέπει. Η σύνεση και η σοφία να μας οδηγούν. Να σκεφτόμαστε παραγωγικά με απώτερο στόχο να ζήσουμε πιο ουσιαστικά τη ζωή μας.
Οφείλουμε στον εαυτό μας αλλά και στα παιδιά μας, να χρησιμοποιήσουμε τις δυνατότητες του νου μας στο έπαρκο και να τους δώσουμε το παράδειγμα να κάνουν το ίδιο για να βγούμε απο το αδιέξοδο.

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.........ΕΦΤΑΣΕ

Το καλοκαίρι έφτασε, σιγά - σιγά οι παραλίες θά γεμίσουν ,είναι η ώρα που όλοι και κυρίως εμείς οι γυναίκες αρχίζουμε να σκεφτόμαστε το σώμα μας, τα γυμναστήρια γέμισαν, οι διαφημίσεις στη τηλεόραση για τις κρέμες που υπόσχονται πως θα μας χαρίσουν σε μικρό χρονικό διάστημα το τέλειο κορμί πολλές ,όμως τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που περιμένουμε κι αρχίζουμε πάλι απο την αρχή με κάποιο άλλο θαυματουργό
προιόν που θα μας προτείνουν ή μια νέα δίαιτα αστραπή.


Όμως άν θέλουμε να έχουμε την ψυχική μας υγεία και να ξεφύγουμε από αυτή τη μαζική υστερία θα πρέπει
1. Να πάψουμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τα μοντέλα των περιοδικών.
2. Να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και να συμφιλιωθούμε μαζί του.
3. Να θυμηθούμε πως η ομορφιά ξεκινά απο την καλή μας διάθεση.
4. Να χαρούμε το καλοκαιράκι και να είμαστε ευτυχισμένες

Μερικές συμβουλές που μπορούν να μας φανούν χρήσιμες ,άν θέλουμε να κάνουμε κάτι για να νιώσουμε καλύτερα όμως χωρίς άγχος και πανικό είναι
1. Σταδιακά να μειώσουμε τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνουμε , τρώγοντας ελαφρώς μικρότερες μερίδες.
2. Μήν μπείτε στην ψυχολογική "διαδικασία " ότι είστε σε δίαιτα, αλλά σκεφτείτε πως πήρατε απόφαση απλά να τρέφεστε υγιεινά, προσθέτοντας πολλά φρούτα και λαχανικά στο καθημερινό σας μενού.
3. Μην απαγορεύσετε στον εαυτό σας να γευτεί κάτι που λαχταρά γιατί το αίσθημα στέρησης έχει ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.
4. Μην συνδέετε την έξοδο και την διασκέδαση με το φαί και το αλκοόλ.
5. Όταν τρώτε έξω μην παίρνετε πιάτα με πολλά λιπαρά
6. Περιορίστε την κατανάλωση τροφών αργά το βράδυ.
7. Μην τρώτε μπροστά στην τηλεόραση.
8. Κινηθείτε .Κάντε ένα περίπατο.
9. Μη σας πιάνει πανικός με την απώλεια βάρους κι αν μια μέρα φάγατε κάτι παραπάνω δεν πειράζει ισορροπήστε τη δίαιτα σας με το γεύμα της επόμενης.


Να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι,με υγεία , ευτυχία και χαρά.